Gedichten

Kern

Volg mijn hart. Kies ik lichtheid of smart. Ga ik staan als een prachtige stevige boom die floreert, zingt en danst in de wind. Blij spelend als een kind. Met de zon op mijn kruin. Glijdend van die hoge duin. Af en toe regen, wat een zegen. De kleuren van de regenboog, vliegt mijn vogel hoog. Kwispelt mijn staart blij. Zo voel ik mij vrij. 

Astrid Bolt 29-08-2019″

Gedicht Mantel der zorg

Mijn oude versleten vol, vol zorgen Mantel der zorg hangt in de kast

Het was die zwaarte van gister, eergister en ver daar voor, die niet meer past

Vandaag hang ik mijn nieuwe mantel der zorg om

Heet licht lucht en liefde Welkom

Zo draag ik mijn mantel der zorgen,

een gezonder en warm hart toe

Voel mij niet meer uitgeput, ben nu gezonder moe

Zeg ik geen zorgen voor morgen

Kan ik beter leven in het NU op de wind, regen en zon van vandaag

Net als een schildpad langzaam en gestaag

Zo kan ik een gezonde mantelzorger blijven

Voor mijzelf en mijn dierbaren zal al dat is in goede en slechte tijden

Anders omarmen zijn en liefdevol beklijven

                                                                                   “Astrid Bolt 4-08-2020”

Liefde

Liefde is dubbel nodig bij rouwen in de tijd, Wat dierbaar was, ben je kwijt. Een zoektocht in het landschap van verlies en afscheid. Pijn die je hart doorsnijdt. Een hoofd van vergetelheid. Leren het anders zijn omarmen kost tijd. De wond gezond helen met aandacht, liefde, rust en zon. Een lange tocht die diepe dalen en hoge bergen overwon.

“Astrid Bolt 20-10-2020”