kunstzinnig dynamisch coachen

Wat houdt het in:

Kunstzinnig dynamisch coachen, (kdc) is een methodiek om creatief en kunstzinnig te werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Uit eigen ervaring is het ook een waardevolle manier om beeldend vorm te kunnen geven aan rouwarbeid.

Het is erop gericht om het coachende werk speels en met plezier te doen. Met behulp van kunstzinnige middelen zoals tekenen, schilderen, kleien, schrijven, zang en dans. Samen kijken we naar jouw persoonlijke (hulp)vraag.

Astrid Bolt. Thema,  projectie en spiegelen.

De kunstzinnige uitbeeldingen zijn uitdrukkingen van ervaringen, die zijn opgedaan in het dagelijkse leven vanaf drama in de moederschoot, je geboorte tot nu. Levensgebieden als Sociaal, Fysiek, Cognitief, Emotioneel en Spiritueel. In de vrije expressie sta je de creatieve stroom in jezelf toe. Het gaat hierbij niet om het maken van een mooi kunstwerk, maar om authentiek zijn. Het letterlijk (her)ontdekken van je creativiteit en kunstzinnigheid is een proces van vallen, bekomen en opstaan. Ontdekken hoe bij jou verlies en afscheid, vooroordelen, onachtzaamheid, angst, schaamte en pijnlijke herinneringen de creativiteit gekneusd hebben. De wonden, schrammen en blauwe plekken kunnen nog steeds genezen. Littekens zullen de rest van je leven blijven!  Het maakt niet uit hoe oud je bent! Troost (van jezelf), bemoediging (van mij) jouw eigen tijd, tempo en manier zullen jou hierbij helpen. Alles is goed. En … zwoegen (of zo weinig mogelijk) is er niet bij. Want verlies, rouwarbeid is al kei hard werken. Juist spelen, emoties omarmen, laten zijn, experimenteren en liefde zijn de sleutelwoorden. Je zult verbaasd staan over wat je kunt als je maar durft jezelf te laten Verwonderen. Gun jezelf de ruimte om het niet goed te hoeven doen. En dat emoties eigenlijk Leven betekent!

Kunstzinnig werken is een vorm van creëren waarbij het niet gaat over het eindresultaat, maar over het bewustwordingsproces. In feite werk je op een bezinnende, kunstzinnige en creatieve manier aan het grootste kunstwerk dat er is: Jij als ‘weer’ genietend mens!

“Het grootste kunstwerk
ben jij als mens
een kunstwerk dat je zelf maakt
en in wezen al oorspronkelijk bent
het is er voor jou
geef jezelf de ruimte
om er echt van te genieten”

Roeland Frank Hoefsloot